Answers to Bible Trivia Quiz #1

Bible Trivia Quiz #1 Answers


1.      What did Adam and Eve wear when they left Eden?

         Answer:    Adam and Eve wore garments made of animal skin when they left the Garden of Eden. Genesis 3.21-23 21 The LORD God made garments of skin for Adam and his wife and clothed them. 22 And the LORD God said, "The man has now become like one of us, knowing good and evil. He must not be allowed to reach out his hand and take also from the tree of life and eat, and live forever." 23 So the LORD God banished him from the Garden of Eden to work the ground from which he had been taken.


2.      Does the Bible mention apples?

         Answer:    Apple is mentioned 11 places in the Bible.One of the most famous quotes is from Song of Solomon 8.5

Beloved Under the apple tree I roused you;
there your mother conceived you,
there she who was in labor gave you birth.

3.      How many times is Armageddon mentioned in the Bible?

         Answer:    The word Armageddon is mentioned only once in the Bible in Revelation 16:16 where it says, “Then they gathered the kings together to the place that in Hebrew is called Armageddon.”


4.      What was St. Paul’s day job?

         Answer:    Paul went to see them, 3and because he was a tentmaker as they were, he stayed and worked with them. [Acts 18.2b-3]


5.      What was the place of origin of David’s great-grandmother, Ruth?

         Answer:    The place of origin of David’s great-grandmother, Ruth was Moab. Details are found in the book of Ruth.


6.      What adultress is mentioned in Jesus’ genealogy?

         Answer:    Bathsheba: David was the father of Solomon, whose mother had been Uriah's wife. {Matthew 1.6b]


7.      Where in the Bible is the quotation, “There is no God,” found?

         Answer:    Twelve references say there is no God, but aside from those places which say something like “There is no God like thee,” only one has the words in the sense of denying God’s existence. That is found in Psalm 53:1 where it says The fool hath said in his heart, “There is no God.”


8.      What famous doctor wrote two New Testament books?

         Answer:    The Gospel of Luke and the Acts of the Apostles are attributed to Luke of which Colossians 4:14 says "Luke, the beloved physician..."


9.      What important tunnel is mentioned in the Bible?

         Answer:    The important tunnel for getting water for the city under siege is mentioned in 2 Kings 20:20 where it says, “As for the other events of Hezekiah's reign, all his achievements and how he made the pool and the tunnel by which he brought water into the city, are they not written in the book of the annals of the kings of Judah?”

10.    The mother-in-law of which Apostle is mentioned in the Bible?

         Answer:     The mother-in-law of the Apostle Peter is mentioned in Matthew 8.14 where it says “Jesus was come into Peter's house, he saw his wife's mother laid, and sick of a fever.”

This Quiz is provided courtesy of
First United Methodist Church
of Miami, Florida